domingo, 18 de mayo de 2014

Jornades de teatre. Coneixem la història.






Estam a les portes d'acabar el curs i no volíem fer-ho sense donar un bon rep+as a la història. Així és que ens va venir bé una informació arran d'un grup anomenat Clownidoscopi que ens faria un viatge al llarg de la història de la humanitat des del seu inici fins a dia d'avui. I bé que compliren la funció. Nosaltres havíem posat émfasi amb el període històric de l'Edat Mitjana. Època que hem reflectit al mural que hem confeccionat entre tots al hall de l'escola.

Tres dies durà el taller: 10, 11 i 16 d'abril de 2014. Ens trobàvem tots, famílies, alumnes i mestres a l'entrada del Teatre España, pel carrer San Vicente, a fi d'estar tots bén segurs i poder agrupar-nos sense problemes. Els tres dies l'obra es representà per Educació Infantil i Primària fins a segon inclosos a les 9:15 i 'estengué per poc més d'una hora. Tot va anar molt bñe, sense haver de lamentar cap incidència, vàrem repassar la història de la humanitat i el més important:

Els alumnes s'ho passaren genial i a més varen aprendre coses noves.

El taller no era una extensió linial estrictament amb un eix cronològic de fets històrics, es representava des d'una perspectiva dels valors on es feia crítica oberta a la tirania i es resaltaven clarament les claus que han fet a la humanitat una societat civilitzada: la cooperació, el respecte, el treball i l'amistat, a més de fer aturada matiçada en la tol.lerància i la importància de la interculturalidad en el futur dels més joves, els nostres alumnes avui. La màquina va treure fum i de tant en quan perdia alguna peça com a fruit de la intensitat dels viatges en el temps. Els dos personatges tenien moments de proximitat i de distància que conjugaven amb verbigràcia. Fou el seu ric llenguatge gestual i la connexió amb elements d'última actualitat els que feien possible connectar els més joves amb les intencions que es transmetien, així com la seva relació dual d'amor i odi, essencials per representar les conductes més absurdes de la humanitat, ahir i avui. La família, l'estrés per la situació actual i els estralls que l'angúnia provoquen en les estructures familiars va ser un tema tractat per introduir la sol.litut de l'infant que ho té tot i no té res. Una crítica oberta als elements tecnològics que creen fractures en les relacions socials, ja des de bén pronte entre els joves i els estereotips. 
Com a tutor recoman aquest grup. Amb una estructura logística i de representació molt senzilla han aconseguit fer un tractament de realitat molt complet amb relació a l'escàs temps de durada de l'obra, per la variada temàtica que comporten, els temes crucials d'un compromís que no tan sols no van defugir, sino que van il.lustrar amb gran claretat.




No hay comentarios :

Publicar un comentario